• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Великій Британії створять найбільшу в світі повітряну магістраль для безпілотників

    Опубликовано: 2022-07-18 16:00:51

    Протягом наступних двох років у Великій Британії створять найбільшу в світі повітряну магістраль для автоматизованих безпілотників.

    За даними BBC, траса Skyway довжиною 263 кілометри поєднає повітряний простір над Редінгом, Оксфордом, Мілтон-Кейнсом, Кембриджем, Ковентрі та Регбі. Її планують побудувати до середини 2024 року. Проєкт коштуватиме понад $12 млн.

    Ця технологія використовує наземні датчики, встановлені вздовж шосе, які в режимі реального часу дозволяють бачити, де в повітряному просторі розташовано дрони. Потім ці дані аналізує система управління трафіком – свого роду система управління повітряним рухом для безпілотних літальних апаратів, яка спрямовує їх за маршрутом та дозволяє уникати зіткнень.

    Серед іншого, це дозволить дронам доправляти пошту й ліки на архіпелаг Сіллі та по всій Шотландії, зокрема, щоб деякі онкопацієни могли проходити лікування у рідній місцевості.

    Ольга Лицкевич
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.