• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: картопляне пюре корисне для спортсменів

    Опубликовано: 2022-07-18 07:24:16

    Пюре з картоплі підвищує працездатність.

    Фахівці з Університету Іллінойсу виявили, що вживання картопляного пюре під час тривалих вправ результативне, так само, як і використання спеціального вуглеводного гелю, інформує Ukr.Media.

    В експерименті взяло участь 12 добровольців, які долали на велосипеді близько 267 кілометрів на тиждень. Учасників експерименту розділили на три групи.

    Під час тренувань одні приймали тільки воду, інші добавки у вигляді гелю, а третім давали картопляне пюре. У спортсменів вимірювали рівень глюкози в крові, температуру тіла, інтенсивність вправ, а також стежили за станом шлунково-кишкового тракту. Фахівці з’ясували, що концентрація глюкози в плазмі була однаковою у тих, хто вживав гелі і пюре.

    Вуглеводний гель потрібен для підтримання рівня глюкози в крові і підвищення працездатності у підготовлених спортсменів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.