• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Користь від вживання червоного буряка: 5 плюсів для здоров’я

    Опубликовано: 2022-07-16 13:08:37

    Звичайний буряк є корисним суперовочем.

    Червоний буряк наповнений вітамінами, залізом і антиоксидантами, овоч дарує відчуття енергії та зміцнює імунітет. Серед інших важливих плюсів від його вживання — оздоровлення печінки, нормалізація тиску, інформує Ukr.Media.

    Захищає клітини від ушкоджень

    Бетанін, червоний рослинний пігмент буряків, володіє сильними антиоксидантними та антиканцерогенними властивостями — він захищає клітини організму від ушкодження і тим самим запобігає запальні процеси в організмі.

    Бетанін також стимулює роботу печінки, допомагаючи їй виводити токсини.

    Зміцнює імунну систему

    Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, посилює захист організму від інфекцій. Цей ефект додатково підтримується іншими цінними речовинами в буряках, такими як вітамін С, цинк і селен. Тому, схильним до застуди людям корисно їсти буряк.

    Нормалізує кров’яний тиск

    Корисні інгредієнти буряків запобігають відкладення в кровоносних судинах, знижують рівень артеріального тиску та амінокислоти гомоцистеїну (високий рівень гомоцистеїну в крові пов’язаний зі звуженням або блокуванням артерій, розвитком атеросклерозу). Також чинить позитивний вплив на кровообіг: такий вплив забезпечується комплексом заліза, вітамінів групи В і фолієвої кислоти. Тим, хто страждає від анемії, слід регулярно їсти буряк.

    Покращує роботу мозку і працездатність

    Вживання буряка допомагає збільшувати продуктивність як розумової, так і фізичної праці. Речовини, що містяться в буряку, перетворюються в оксид азоту в організмі, при цьому розширюються кровоносні судини, транспортується більше кисню і, таким чином, поліпшується здатність концентруватися. У свою чергу мінерали буряків, калій і магній, дуже корисні для зміцнення м’язів.

    Допомагає худнути

    Регулярне вживання буряка може сприяти втраті ваги. Це відбувається головним чином через високий вміст води, рослинного білка і клітковини. Вживання буряка підтримує постійний рівень цукру в крові та продовжує ситість.

    Крім того, спалювання жиру посилюється внаслідок дії бурякових нітратів, які збільшують споживання енергії в м’язових клітинах.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.