• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Не мити руки після відвідування туалету набагато небезпечніше, ніж вважалося

    Опубликовано: 2022-07-16 08:08:25

    Не піддавайте ризику власне здоров’я.

    Після відвідування туалету дуже важливо ретельно мити руки. І це не порожні слова. Якщо ігнорувати таку рекомендацію, можна підхопити стійку до лікарських препаратів кишкову паличку. Немиті руки після туалету несуть більшу небезпеку, ніж вживання в їжу сирого м’яса, інформує Ukr.Media.

    Вчені з’ясували, що збудник небезпечної недуги можна підхопити через частинки калу, які легко поширюється при недотриманні правил особистої гігієни. В туалеті ми торкаємося до різних поверхонь, і якщо не помити руки з милом, ви почнете розносити небезпечні бактерії по всій кімнаті, і рано чи пізно доторкнетеся брудними руками до свого обличчя, дозволивши збуднику хвороби потрапити всередину організму.

    Вчені вивчили близько 3000 випадків зараження кишковою паличкою. Їм вдалося точно визначити, що такий тип ферменту, бета-лактамаза розширеного спектра, який продукують бактерії кишкової палички, стійкий до різних лікарських засобів.

    Подібні ферменти знаходяться в кишківнику людини та тварин, але більша їх частина нешкідлива. Однак, деякі штами можуть викликати харчове отруєння, інфекції сечостатевої системи та навіть зараження крові.

    Крім іншого група вчені під час експерименту вирішила порівняти ще й зразки фекалій тварин і людини. Було виявлено, що штами зразків людини та тварин були схожі, проте, все ж мали свої відмінності. Таким чином, фахівці вважають, що зараження відбувається переважно за схемою «людина-людина».

    У зв’язку з цим медики закликають людей не ігнорувати правила особистої гігієни, оскільки навіть погано вимиті руки після відвідування туалету можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Зазначається, що з кожним роком число людей, заражених інфекціями, які важко піддаються лікуванню через стійкості до антибіотиків, постійно збільшується.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.