• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують створити Національний банк розвитку: як він функціонуватиме

    Опубликовано: 2022-07-12 18:00:37

    В рамках Плану відновлення України планується створення Національного банку розвитку. Створити його планують на базі одного з існуючих банків. Про це повідомив секретар Національної ради з відновлення України від наслідків війни, нардеп Данило Гетманцев, передає УНН.

    Деталі

    План передбачає створення Національного фонду структурної трансформації економіки (Національного банку розвитку) для фінансово-кредитної підтримки створення нових високопродуктивних виробництв / модернізації існуючих виробництв в обробному секторі промисловості.

    Цитата

    "Для цього банку планується зменшити нормативи давши йому можливість видавати ризикові кредити, щоб він не повинен був резервувати великі кошти під ризоковані кредити і зміг ними розпоряджатися вільніше. Цей банк розглядається, як один з елементів усієї поствоєнної України", – повідомив нардеп.

    Запуск банку планується на другому етапів реалізації Плану, тобто після 2025 року.

    Нагадаємо

    4 – 5 липня у швейцарському Лугано відбулася конференція з питань відновлення України. Українська делегація представила проект відповідного плану та бачення повоєнного розвитку країни.

    У декларації за підсумками конференції глави держав та урядів зобов'язалися підтримувати Україну на її шляху відновлення. Створюється координаційна платформа для підготовки та реалізації плану відновлення та розвитку країни. Відновлення відбуватиметься з урахуванням перспектив євроінтеграції України.

    Тетяна Юдіна

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.