• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти назвали п’ять хитрощів для легкого пробудження

    Опубликовано: 2022-07-12 14:08:18

    Сомнологи розповіли, як після пробудження швидко прийти в себе.

    Щоб вранці хотілося відкрити очі, потрібно перетворити прокидання в приємний ритуал, а для цього можна використовувати маленькі хитрощі, інформує Ukr.Media.

    Готуватися до підйому потрібно починати ще з вечора. Якщо виспатися не вдасться — ніякі хитрощі не допоможуть.

    Тому вечеря не повинна бути надто щільною, а час не дуже пізнім. Заснути до півночі, тому що з 20:00 в організмі починає вироблятися мелатонін і пік його концентрації припадає на 2-3 години ночі. Перед сном краще уникати збудливої діяльності. Наприклад, почитати замість того, щоб подивитися телевізор. У спальні повинно бути прохолодно, волого і максимально темно.

    Вранці сомнологи радять:

    1. Будильник краще замінити розумним браслетом. Він розбудить у потрібній фазі, а не в період «швидкого сну», коли прокидатися дуже некомфортно. Зробить це ненастирливо, але наполегливо.

    2. Не потрібно відразу підхоплюватися. Організму потрібно дати час прокинутися. Можна згадати сон, скласти план на день. І обов’язково — добре потягнутися і кілька разів глибоко вдихнути-видихнути.

    3. Зробити легкий масаж голови. Помасажувати скроні, кінчики вух, брови і потилицю. Це активізує внутрішньочерепний кровообіг.

    4. Зробити масаж кистей рук і стоп. Гарненько розтерти долоні одна об іншу, пом’яти і розтерти пальці. На стопі понад 1500 активних точок, легкий масаж дозволить прокинутися всьому організму.

    5. Випити склянку теплої води. У неї можна додати чайну ложку меду і кілька крапель лимонного соку. За складом такий напій близький до плазми крові, він запустить метаболізм.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.