• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продукти, які підвищують настрій

    Опубликовано: 2022-07-09 14:08:48

    Продукти, які корисно вживати, коли сумно.

    Відоме і популярне рішення багатьох проблем: «Піду щось з’їм». Дійсно, цей метод спрацьовує не тільки щоб відволіктися від будь-яких неприємностей і турбот, а ще й тому, що деякі продукти здатні поліпшити настрій і здоров’я, інформує Ukr.Media.

    Якісна їжа сприяє підвищенню життєвої активності, позбавляє нас стресів і позитивно впливає на імунну систему. Проте вживання різноманітної їжі може викликати різні реакції організму.

    Наприклад, якщо після ситного обіду хочеться трішки поспати, — це нормальна реакція організму. Річ у тім, що вживання їжі підвищує рівень цукру в крові, а це пригнічує вироблення орексина, гормону, який відповідає за бадьорість і настрій.

    Коли ми голодні — рівень цукру знижується. Мозок на це реагує дуже негативно, робить людину агресивною і нервовою. Якщо ми харчуємося нерегулярно, сумуємо або переїдаємо, відбувається коливання рівня цукру в крові, а отже і змінюється настрій.

    Це лише невелика частина взаємозв’язку їжі та стану людини.

    Проте смачна і здорова їжа може стати прекрасним засобом для тіла і душі. Є ціла низка продуктів, які корисно вживати, коли нам сумно.

    Стреси та хвилювання — чорний шоколад

    У тих випадках, коли ми знаходимося в напрузі, дуже хвилюємося і наша голова забита всілякими проблемами, природно, що нам не до приготування корисних страв. А ось трохи шоколаду не завадить. І навряд чи хтось від нього відмовиться. Цукор і жири, які в ньому містяться, збільшують рівень серотоніну та ендорфінів — гормонів щастя. Також вони є джерелом поліфенолів і флавоноїдів — ці речовини підвищують настрій і покращують розумовий процес.

    У шоколаді є не тільки магній, який покращує настрій, але і кофеїн, який збуджує нервову систему.

    Проте, щоб менше вживати швидких вуглеводів, що містяться в шоколаді, вживайте якісний темний шоколад із вмістом какао не нижче 75%.

    Ясність розуму — кава

    Кожному відомо, що чашка кави здатна упорядковувати думки та дати можливість зосередитися на основних справах. Вранці багато хто після кави почувають себе бадьорими та енергійними. Проте, вживаючи каву, треба пам’ятати, що кофеїн, який міститься в цьому напої, здатний викликати залежність. У результаті його надлишок може стати причиною безсоння, депресії та погіршення концентрації розуму. Тому без фанатизму.

    Важлива і якість напою. Не рекомендується вживання розчинної кави. Від неї не буде ніякої користі, а тільки шкода. Краще вживати органічну каву, а молоко та вершки замінити кокосовою олією. Це досить незвичний домішок до кави, але в ній є корисні жири, які забезпечать бадьорість і енергію.

    Недосипання і переїдання — білки та корисні жири

    Відома істина: хто мало спить — той багато їсть. Це науково доведено. Мозок через недосипання виснажується і потребує підживлення. Тому людина поглинає все, що є під рукою.

    Якщо ви часто недосипаєте, то потрібно змінити раціон. Додай в нього м’ясо курки та індички, морську рибу, яйця. Дуже добре додати насіння льону і гарбуза, авокадо, зелень і овочі. У перерахованих продуктах міститься Омега-3, ненасичені жирні кислоти. Вони допомагають організму виробляти серотонін — гормон радості.

    Втома і нудьга — будь-який чай і горіхи

    Горіхи містять велику кількість важливих і корисних поживних речовин. Вони містять мононенасичені жирні кислоти омега і мінерали: марганець, калій, селен, мідь, залізо, цинк, магній. Також у них міститься харчова клітковина, яка виробляє нейромедіатори — речовини, які протистоять стресам і депресіям.

    Регулярне вживання чаю допомагає розслабитися і поліпшити настрій. Фахівці рекомендують регулярно пити чорний, зелений, трав’яний чай.

    Їмо здорову їжу і припиняємо хвилюватися

    Вченими доведено, що раціон харчування нерозривно пов’язаний з емоційним станом людини, з її настроєм. Саме через це можуть змінюватися наші харчові звички. Тому, те, що ми бачимо у себе в тарілці, — це результат нашого душевного стану. До того ж їжа, збагачена вітамінами та мікроелементами, допомагає організму виробляти нейромедіатори. Вони швидко позбавлять нас від туги, депресії та поганого настрою.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.