• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На колишнього прем'єр-міністра Японії вчинили замах

    Опубликовано: 2022-07-08 11:00:04

    У колишнього прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе вистрілили із дробовика під час його виступу, що проходить у рамках передвиборчої кампанії.

    Про це повідомляє японська компанія громадського телерадіомовлення NHK, передає CNBC.

    Відомо, що в Абе вистрілили двічі, другий постріл потрапив йому в спину, після чого він упав на землю.

    Сіндзо Абе отримав тяжке поранення у груди, його госпіталізували. За попередньою інформацією, у політика зупинилося серце і відмовили легені.

    Підозрюваного у стрільбі невдовзі затримали. За попередньою інформацією, стрілку 40 років, його мотиви поки що невідомі.

    За інформацією агентства AFP, Сіндзо Абе загинув, але офіційного підтвердження немає. BBC повідомляє, що ексгубернатор Токіо Еіті Масузое заявив, що Абе знаходиться в стані серцево-легеневої недостатності. Телеканал наголошує, що цей термін часто використовується до офіційного підтвердження смерті у Японії.

    В уряді Японії створено кризовий штаб, а його нинішній глава Фуміо Кісіда терміново прямує до Токіо, уточнює Reuters.

    67-річний Абе був прем'єром у 2006–2007 та 2012–2020 роках. Він вирішив піти з посади, коли почалася пандемія коронавірусу через проблеми зі здоров'ям.

    Зазначимо, насильство із застосуванням вогнепальної зброї вкрай рідко зустрічається в Японії, де ручна вогнепальна зброя заборонена, і люди повинні проходити тести, навчання та перевірку біографічних даних, щоб отримати та зберегти дробовики та пневматичні гвинтівки.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.