• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський відреагував на заяву Лукашенка про участь Білорусі у російсько-українській війні

    Опубликовано: 2022-07-04 11:00:40

    Президент України Володимир Зеленський вважає, що заява самопроголошеного "президента" РБ Олександра Лукашенка про те, що участь Білорусі у війні проти України на стороні РФ "вже визначена", є небезпечним сигналом як для України, так і для білоруського народу.

    Про це глава держави заявив 3 липня під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі у Києві.

    "Заява Лукашенка про єдину армію з РФ – це, перш за все, небезпека для білоруського народу. Він повинен не залучати Білорусь до загарбницької війни Росії проти України. Я думаю, небезпечним звучить сигнал, який був. Я думаю, що ми з вами побачимо результат цього сигналу", - сказав Зеленський.

    Нагадаємо, Лукашенко також зазначав, що Білорусь - єдина країна, яка підтримує Росію зараз, і він має намір лише посилювати "взаємодопомогу".

    Раніше він підтвердив, що з території Білорусі ведуться ракетні удари по Україні. Крім того, в перші години війни російські окупанти заходили в Україну з території Білорусі.

    У ГУР попереджають, що загроза вторгнення білоруської армії на територію України з військової точки зору зберігається. Проте прямий військовий наступ із Білорусі малоймовірний.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.