• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італійці заявили, що поставлять Україні важке озброєння – Рютте

    Опубликовано: 2022-06-30 15:00:18

    У кулуарах саміту НАТО прем'єр Нідерландів заявив, що союзник по Альянсу Італія "постачатиме" Україні важке озброєння. Марк Рютте закликав інші країни блоку негайно допомогти силам оборони, якщо вони досі не зробили цього.

    Відповідаючи на запитання в Мадриді, Рютте сказав, що його зараз найбільше непокоїть складна воєнна ситуація на сході України, де останніми тижнями російські війська повільно просуваються вперед.

    Раніше Німеччина та Нідерланди передали ЗСУ 12 одиниць Panzerhaubitze 2000. Берлін анонсував ще одну партію.

    "Неймовірно важливо, щоб Україна отримувала достатню кількість важких систем озброєння", – розуміє важливість цього Рютте. Він сказав, що у його країни "не так і багато" важких озброєнь для передання, але підкреслив, що "Італія теж вирішила зробити свій внесок".

    На уточнювальне питання, чи означає це, що Італія також відправить Panzerhaubitze 2000 німецького виробництва, які Рим має на армійських складах, Рютте відповів, що "побачимо", чи це будуть такі самі гаубиці, але додав, що "вони [італійці] заявили, що на додаток до того, що роблять Нідерланди та Німеччина, вони постачатимуть аналогічні матеріали".

    У квітні міністерка оборони ФРН Крістін Ламбрехт запитала свого італійського колегу Лоренцо Геріні, чи може Рим брати участь у спільних постачаннях артилерії Україні, але отримала відмову.

    Офіційно Рим поки що не підтвердив розширення військової підтримки України. З урахуванням масштабної присутності в італійських медіа проросійської пропаганди та зростання цін, тема військової допомоги в країні непопулярна.

    У Міноборони Італії відмовилися коментувати можливе постачання гаубиць, заявивши, що "список матеріалів [для України] засекречений".

    Рютте без конкретизації ("всі точно знають, хто мається на увазі") розкритикував деяких союзників по НАТО за те, що вони не відправили в Україну "досить" важких озброєнь – "у зоні НАТО все ще є країни, які не наважуються", – і закликав їх зробити це зараз.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.