• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ракетний удар по ТЦ у Кременчуці має розслідуватись як військовий злочин – HRW

    Опубликовано: 2022-06-30 14:30:10

    Атаку РФ на торговий центр у Кременчуці необхідно розслідувати як "можливий воєнний злочин", заявила міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW).

    HRW вважає, що ракетна атака по торговому центру у Кременчуці 27 червня має бути розслідувана як військовий злочин.

    Старший співробітник HRW за українським напрямом Юлія Горбунова сказала, що "якщо цього не зробить російська влада, це має зробити Міжнародний кримінальний суд та інші слідчі органи".

    Експерти організації поговорили з 15 людьми, які були безпосередніми свідками ракетного удару та його наслідків, у тому числі з постраждалими, медиками, персоналом торгового центру, представниками місцевої влади.

    HRW також заявляє, що її експерти змогли оглянути промислове підприємство, яке, як стверджує РФ, використовувалося для зберігання військової техніки. Розслідувачам було надано безперешкодний доступ до об'єкта, у тому числі до кількох складів, де було стаціонарне виробниче обладнання та старі металеві деталі, деякі з яких були покриті пилом, але не було жодних слідів військової техніки, зброї чи боєприпасів.

    30 червня СБУ підтвердило дані Повітряних сил, що ТЦ били ракетами Х-22 з Курської області стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, які злетіли з аеродрому в Шайківці під Калугою.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.