• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Індонезія домовилися про взаємний безвіз: що зміниться відтепер

    Опубликовано: 2022-06-30 12:30:54

    Україна та Індонезія 29 червня домовилися про скасування візових вимог для короткострокового перебування. Як повідомляє українське МЗС, відповідну міжурядову угоду підписали в міністри закондонних справ Дмитро Кулеба та Ретно Марсуді під час візиту в Україну індонезійського президента Джоко Відодо.

    Для українців принципових змін нинішнього стану угода не передбачає: в Індонезію можна буде, як і до сьогодні, в'їжджати на строк до 30 днів протягом кожного візиту.

    Для цього достатньо мати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дійсний протягом не менш ніж шести місяців з дати в'їзду в Індонезію. Метою поїздки має бути транзитний проїзд, туризм, відвідання родини чи друзів, службове відрядження, участь у культурному чи науковому обміні.

    Як нагадують в МЗС, громадяни України користуються можливістю безвізового в'їзду до Індонезії ще з 2016 року згідно з відповідним одностороннім рішенням індонезійської сторони.

    Нова ж угода встановлює вже взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі. Так, для індонезійців Україна дозволила безвізовий в'їзд строком до 30 днів протягом 60-денного періоду. Рішення набуде чинності після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур.

    Крім того, як повідомив у своєму Twitter Кулеба, під час зустрічі у середу сторони зосередилися на розвитку торгівлі та подоланні глобальних наслідків російської агресії. За словами міністра, Україна залишається зацікавленою у приєднанні до Договору про дружбу та співробітництво АСЕАН найближчим часом.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.