• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розроблено метод визначення тривалості життя за аналізом крові

    Опубликовано: 2022-06-30 08:08:06

    Не секрет, що багато хто з людей хотіли б дізнатися, який термін життя їм визначений на Землі.

    Вчені визначили три головних показники аналізу крові, за якими можна судити про загальний стан здоров’я людини і її перспективи дожити до похилого віку. Найважливіше значення має рівень лімфоцитів, інформує Ukr.Media.

    Нове спільне дослідження американських вчених з Клівлендської клініки і госпіталю Клівлендського університету показало, що клінічні показники імунного статусу, які широко використовуються та запалення можуть розглядатися в якості загальних індикаторів життєстійкості організму.

    Автори проаналізували дані понад 31 тисячі учасників програми Національного обстеження здоров’я і харчування (NHANES), за якими лікарі спостерігали протягом 12 років. Програма реалізовувалася Національним центром статистики охорони здоров’я, що входить до складу Центру по контролю і профілактиці захворювань США.

    Був виявлений стійкий взаємозв’язок між рівнем лімфоцитів і смертністю. Цей зв’язок не залежить від віку, інших імунних маркерів крові і додаткових факторів ризику.

    «Ми доклали багато зусиль, щоб розробити нові біомаркери для виявлення людей з найбільшим ризиком смерті і хвороб, і запропонували дуже прагматичний підхід — оцінювати кількість лейкоцитів у крові пацієнта, — наводяться в прес-релізі клініки слова одного з авторів дослідження Джаррода Далтона (Jarrod Dalton). — Це і так робиться як частина звичайного обстеження».

    Лімфопенія — стан, що характеризується низьким рівнем лімфоцитів — у всіх випадках створює високий ризик смерті від хвороб серця, раку і респіраторних інфекцій, включаючи грип та пневмонію.

    Зв’язок між лімфопенією та зниженням виживаності проявлялася особливо яскраво, коли низькі рівні лімфоцитів поєднувалися з іншими аномальними показниками в крові — шириною розподілу еритроцитів, що вказує на здатність організму виробляти і підтримувати здорову популяцію еритроцитів, і рівнем С-реактивного білка як індикатора запалення.

    Поєднання всіх трьох показників дозволило дослідникам побудувати так званий профіль ризику смертності пацієнта. Практичні приклади показують, що люди з низьким профілем ризику живуть приблизно на десять років довше, ніж ті, хто веде такий же спосіб життя, але володіє високим профілем ризику.

    «Завдяки додатковим дослідженням ми скоро почнемо розуміти біологічні процеси, які пов’язують ці маркери з захворюваннями, що є критично важливим кроком для розробки терапевтичних методик, — каже ще один автор дослідження Садер Аль-Кінді (Sadeer Al-Кінді). — Поки ж ми готові створити тестові системи, що дозволяють лікарям використовувати показники імунного статусу для раннього виявлення пацієнтів з високим ризиком смертності».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.