• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готує міжнародну угоду для конфіскації російських активів – Шмигаль

    Опубликовано: 2022-06-29 14:00:09

    Україна запропонує міжнародним партнерам укласти угоду для конфіскації російських активів і створити з цією метою спеціальний фонд, розказав на засіданні уряду 28 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    Він заявив, що сплата репарацій з боку Росії виглядає малоймовірною, тому в України немає іншого виходу, крім як іти шляхом конфіскації її активів та майна.

    "Україна пропонує укласти міжнародний договір, який дозволяє використовувати золотовалютні резерви Росії для виплати компенсацій постраждалим від її вторгнення. Наші країни-партнери зможуть його підписати та запустити процедуру конфіскації російських активів. Ми також пропонуємо створити фонд, куди підуть близько $300 млрд російських коштів. З цього фонду виплачуватимуться компенсації та відбудовуватиметься наша держава після перемоги", – розказав Шмигаль.

    Він запевнив, що Україна буде робити конфіскацію процедурно правильно, щоб потім не виникло питань у міжнародних арбітражах, і залучить до цієї роботи найкращих українських та світових юристів.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.