• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідження: зайва вага негативно впливає на робочу пам’ять дітей

    Опубликовано: 2022-06-29 15:28:07

    Ожиріння в дитячому віці — серйозна проблема в сучасному світі.

    Ожиріння у дітей не тільки погіршує самопочуття, а й сприяє зниженню робочої пам’яті. До таких висновків прийшли американські дослідники з Університету Вермонту, інформує Ukr.Media.

    Порівняльний аналіз здібностей запам’ятовувати інформацію дітьми з високою масою тіла показав більш слабку робочу пам’ять у порівнянні з їх однолітками, що мають нормальну вагу. Вченими так само виявлено більш тонкий стан префронтальної кори головного мозку у повних дітей, що і призвело до зниження виконавчих функцій.

    Твердження вчених засновані на даних експерименту, проведеного дослідниками з Університету Вермонту, і в якому взяли участь близько 10 000 дітей підліткового віку. Протягом десяти років учені вели спостереження за хлопцями, приділяючи увагу функції мозку, що відповідає за пам’ять, здатність до планування, а так само можливості самоконтролю.

    За словами американських фахівців, ожиріння в дитячому віці найчастіше призводить до розвитку різних запальних процесів в організмі, що призводять до захворювань серця, кишківника та інших органів.

    Високий індекс маси тіла в дитинстві так само загрожує розвитком хронічного запалення, яке позначається на дитячому мозку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.