• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз передав Україні спорядження для захисту від хімічних та ядерних загроз

    Опубликовано: 2022-06-28 13:15:45

    Медичне та спеціалізоване обладнання для хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної загроз Євросоюз уже відправив до України. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

    Відомо, що ЄС надав таку допомогу у відповідь на запит українського уряду. Україна отримає від європейських партнерів 300 000 спеціалізованих захисних костюмів, 5 600 літрів знезаражувальних засобів та 850 одиниць обладнання для операцій із знезараження.

    Цю допомогу загальною фінансовою вартістю 11,3 млн євро буде доставлено Україні з надзвичайних запасів ЄС, розміщених у Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Греції та Данії.

    "Вже 30 країн передали Україні товари через Механізм цивільного захисту ЄС, але, враховуючи величезні медичні потреби, викликані війною, що триває, ми мобілізували стратегічні резерви ЄС. Медичне обладнання, а також обладнання, призначене для хімічних, біологічних або ядерних надзвичайних ситуацій, знаходиться на шляху в Україна", - розповів комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

    Зазначимо, що росіяни вже давно застосовували хімічну зброю в Україні. Наприклад, під час зачистки на Київщині кілька українських захисників зазнали поразки від хімічної зброї окупантів.

    У квітні вже була схожа ситуація, коли в Ізюмському районі російські військові зарядили РСЗВ "Град" хімічною речовиною, після чого відкрили вогонь населеними пунктами Ізюмського району. У постраждалих виявилися такі симптоми: почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання та непритомність.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.