• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі довели, що сидіти в позі нога на ногу небезпечно для здоров’я

    Опубликовано: 2022-06-28 08:48:33

    Особливо це стосується офісних працівників, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Багато людей сидять, закинувши ногу на ногу. Але це положення може обернутися масою неприємностей для здоров’я. Чим саме, розповідаємо в нашому матеріалі, інформує Ukr.Media.

    Тромби та проблеми з нервовою системою

    Через утруднений кровообіг може бути викликане утворення тромбів. Найбільш вірогідний цей результат для тих, хто страждає проблемами з судинами. Також можна пошкодити нерви, які контролюють роботу ніг. Часте сидіння нога на ногу небезпечне тим, що можна пошкодити малогомілковий нерв.

    Підвищення артеріального тиску

    Закинувши нога на ногу, можна підвищити тиск. А вже через кілька хвилин після сидіння в такій позі й відмови від неї повернути показник в норму. При гіпертонії та серцевих проблемах краще відмовитися від такого положення назавжди.

    Порушення кровотоку

    Не можна сидіти нога на ногу, оскільки можуть бути такі небезпеки, як викривлення хребта і порушення кровопостачання. Особливо це проявляється в області паху. Застій крові збільшує ризик запалення в статевих органах, а в занедбаному стані здатне викликати порушення статевої функції, імпотенцію або безпліддя.

    Шкода для хребта

    Сидячий спосіб життя в цілому шкодить хребту. Але при тому, що ви сидите нога на ногу, ризики збільшуються в стократ. Так змінюється вісь тіла, навантаження розподіляється інакше, відбуваються зміни положення тазових кісток, хребці відхиляються від осі. Як підсумок — сколіоз, болі в спині, грижа міжхребцевих дисків.

    Небезпека для вагітних

    Жінкам в положенні не варто сидіти нога на ногу, через те, що це збільшує ризик розвитку проблем з венами. Вони перетискаються в нижніх кінцівках, виникають набряки та застій крові в ногах. Також таке становище погіршує кровообіг в органах малого таза, підвищує ризик внутрішньоутробної гіпоксії, збільшується ймовірність аномалій у розвитку дитини, збільшує ризик передчасних пологів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.