• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці назвали несподівані причини зниження імунітету

    Опубликовано: 2022-06-27 08:08:38

    Як діяти в даній ситуації.

    Ви часто миєте руки, тримаєтеся подалі від хворих людей, регулярно приймаєте вітаміни, але все одно часто хворієте? Іноді причини ослаблення імунної системи можуть бути не очевидні. Сьогодні поговоримо про 5 таких причин, які змушують наш організм частіше хворіти, інформує Ukr.Media.

    Ви живете в місті з забрудненим повітрям

    Від токсичних часток, які ми вдихаємо разом з повітрям, страждають не тільки легені, але і імунітет людини. Дослідження показали, що забруднене повітря здатне руйнувати Т-клітини, які дуже важливі для міцної імунної системи.

    Що робити?

    Звичайно, одна людина ніяк не може вплинути на якість повітря. Але виходячи на вулицю, можна одягати маску, а вдома встановити очищувач повітря. Крім того намагайтеся частіше виїжджати на природу.

    Ви їсте надмірну кількість тваринного білка

    В організмі людей, які з надлишком споживають білок тваринного походження, виробляється більше гормону IGF-1, який прискорює процес старіння і погіршує роботу імунної системи.

    Що робити?

    Необхідно обмежити добове споживання продуктів, багатих тваринним білком, до 10%. Якщо це не поліпшило вашого стану, потрібно знизити цю цифру до 5%.

    Ви відчуваєте себе самотніми

    Експерти в результаті тривалих спостережень прийшли до висновку, що самотні люди, як правило, більше схильні до стресу, а це негативним чином позначається на їх імунній системі.

    Що робити?

    Намагайтеся більше часу проводити зі своїми близькими, друзями або навіть сусідами. Щасливі люди здатні краще протистояти різному роду інфекцій, ніж самотні.

    Ви сидите більшу частину дня

    Люди, які працюють в офісах люди або ті, хто веде малорухливий спосіб життя, страждають від зниження швидкості обміну речовин. З цієї причини організм недоотримує достатню для нормальної роботи імунітету кількість поживних речовин.

    Що робити?

    Якщо ви працюєте в офісі або за комп’ютером вдома, кожні півгодини робіть перерву хоча б на 5 хвилин. Навіть цього кроку буде досить, щоб швидкість метаболізму збільшилася.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.