• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може допомогти ЄС позбавитися енергетичної залежності від Росії, - ДТЕК

    Опубликовано: 2022-06-24 09:30:54

    Експорт електроенергії з України допоможе Європейському союзу позбавитися енергетичної залежності від Росії.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генерального директора ДТЕК Максима Тімченка в Брюсселі на форумі Power Summit 2022.

    "Зараз найактуальнішим питанням - як позбутися залежності від російських енергоносіїв і як Європі відірватися від такого ненадійного партнера. Україна є частиною цього рішення", - зазначив глава ДТЕК.

    Тімченко наголосив, що Україна має величезні можливості для розвитку відновлюваних джерел, які могли б експортуватися до ЄС, що повністю відповідає політиці ЄС щодо чистої енергії та декарбонізації.

    "Геополітичний світовий порядок змінився 24 лютого, що стало кінцем європейської енергетичної наївності. Я вважаю, що тепер усі розуміють, що було помилкою вважати геополітику та енергетику різними сферами. ЄС, Україна - ми всі живемо в новій реальності", - зазначив глава ДТЕК.

    АРТЕМ ГОРОВЕНКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.