• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія до наступного квітня не видаватиме візи для росіян та білорусів

    Опубликовано: 2022-06-23 16:00:44

    Видача Чехією віз та дозволів на проживання громадянам рф та білорусі зупинена до кінця березня 2023 року, пише УНН з посиланням на Radio Prague International.

    Цитата

    "Рішення про зупинення видачі віз та дозволів на проживання громадянам росії та білорусі діятиме до кінця березня 2023 року. Уряд Чеської Республіки затвердив пропозицію Міністерства закордонних справ", - йдеться у повідомленні.

    Деталі

    Після вторгнення в Україну російської армії чеський уряд ухвалив рішення про зупинення видачі віз громадянам росії, а пізніше і білорусі, за винятком випадків гуманітарного характеру.

    Заяви на надання права перебування в Чехії, які будуть подані в дипломатичні представництва громадянами рф і білорусі, згідно з новим положенням закону, вважатимуться неприйнятними. Це означає, що їх не буде розглянуто, пояснює МЗС країни.

    "Цей крок має служити для захисту зовнішньополітичних інтересів Чеської Республіки у зв'язку із збройним конфліктом на території України, викликаним вторгненням військ російської федерації та підтриманим республікою білорусь", – зазначає чеське МЗС. Метою такого заходу є тиск на росію та білорусь з метою припинення вторгнення та забезпечення безпеки Чехії.

    Іноземних громадян, які вже мають дозвіл на проживання, ці заходи не торкаються. Росіяни та білоруси й надалі можуть подавати заяви на продовження права на проживання, які розглядатимуться у стандартному режимі, обумовленому законом про перебування іноземців на території Чеської Республіки, повідомляє міністерство.

    Також нова ухвала не поширюється на заяви на отримання короткострокових віз, якщо заявник є членом сім'ї громадянина Чехії чи іншої країни ЄС. Заборона не поширюється на видачу віз, дозволів на тимчасове чи постійне проживання, якщо перебування заявника в Чехії – на користь республіки, що підтверджує міністр закордонних справ.

    Доповнення

    Сенат Чехії визнав геноцидом злочини рф в Україні.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.