• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розірвала всі угоди з білоруссю у галузі архівної справи

    Опубликовано: 2022-06-22 17:00:51

    Україна розірвала всі угоди з республікою білорусь у галузі архівної справи через її активне сприяння повномасштабному вторгненню рф. Про це повідомляє Міністерство юстиції України, передає УНН.

    Цитата

    "Припинено дію всіх угод з пособником держави-агресора у галузі архівної справи", – ідеться у повідомленні.

    Деталі

    Як зазначили, через активне сприяння республікою білорусь широкомасштабному вторгненню росії в Україну та у відповідності до політики просування подальшої міжнародної ізоляції білорусі 8 червня 2022 року втратили чинність такі міжнародні договори України міжвідомчого характеру:

    · угода про співробітництво між Головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрів України і Головним архівним управлінням при Раді Міністрів Республіки Бєларусь від 22 квітня 1992 року;

    · протокол про спільні проекти Державного комітету архівів України і Департаменту з архівів та діловодства Міністерства юстиції Республіки Білорусь від 18 вересня 2008 року.

    "Перспективи налагодження будь-якої двосторонньої співпраці з білоруською стороною у галузі архівної справи відсутні. Дія цих документів припинена відповідно до рішення, про яке 20 червня 2022 року Укрдержархів інформувало Міністерство закордонних справ України", - ідеться у повідомленні.

    Окрім того, Державна архівна служба України звертається до іноземних партнерів підтримати ініціативу українських архівістів та розірвати двосторонні міжнародні міжвідомчі угоди з бєлархівом та архівними установами пособника держави-агресора.

    Доповнення

    Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що на кордоні білорусі з Україною, у Брестській та Гомельській областях, зараз перебуває до семи батальйонів військових. Це приблизно 3,5-4 тисяч особового складу.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.