• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли про шкоду кип’яченої води

    Опубликовано: 2022-06-22 14:28:57

    Кип’ятіння не позбавить рідину від вірусів і небезпечних домішок.

    Попри всім відомий факт, що кип’ятіння — це найпростіший спосіб знезараження води, виявилося, що вживання кип’яченої води приносить більше шкоди.

    До таких висновків прийшли експерти з Університету в Цюріху, після низки проведених досліджень. За їх даними, під час кип’ятіння, хлор, що міститься у воді випадає в осад, і вступає в реакцію з іншими сполуками. В результаті хімічної реакції відбувається утворення токсичних канцерогенів, що викликають злоякісні новоутворення, інформує Ukr.Media.

    Крім цього, короткочасне кип’ятіння не здатне знищити багато видів вірусів, не кажучи про нітрати та солі важких металів. Дані сполуки, які накопичуються при кип’ятінні на стінках чайника, потрапляють в організм людини. Вчені встановили, що саме з’єднання, що потрапили в організм з отриманого осаду, сприяють розвитку хвороби нирок, суглобів і серця. При регулярному вживанні тільки кип’яченої води організм позбавляється необхідних мінералів і солей.

    Для того, щоб не нашкодити своєму здоров’ю слід дотримуватися простих правил:

    — не кип’ятити одну і ту ж воду два і більше рази;

    — не можна доливати сиру воду в чайник з наявною кип’яченою водою;

    — використовувати для очищення води спеціальні фільтри.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.