• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вторгнення рф: малий та середній бізнес України втратив 85 млрд доларів – опитування

    Опубликовано: 2022-06-21 18:00:51

    З початку повномасштабного вторгнення рф загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу в Україні становлять 85 млрд доларів. Про це повідомляє Мінцифра з посиланням на дані опитування, в якому взяли участь 877 власників та CEO підприємств, передає УНН.

    Цитата

    "Презентуємо основні результати опитування, у якому взяли участь 877 власників та CEO підприємств. Згідно з відповідями, 46,8% підприємств зупинені або майже зупинені через повномасштабне російське вторгнення. Загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу з 24.02.2022 оцінюються у 85 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.

    Деталі

    Зазначили, що основні проблеми, які не дозволяють відновлюватися та розвивати бізнес під час війни, - мала кількість платоспроможних клієнтів, непрогнозованість розвитку ситуації в Україні та відсутність достатнього капіталу.

    Так, лише 6% бізнесів адаптувалися до умов та змогли побудувати стратегію та бізнес-план у нових реалій. Попри такий малий відсоток, багато українських підприємців продовжують підтримувати державу.

    Водночас 38,4% співробітників та керівників допомагають самостійно по змозі. У 31,5% випадків це є важливою частиною всього бізнесу та колектив. 23,5% допомагає шляхом розвитку бізнесу й робочих місць. 6,6% не мають можливості допомогти.

    Також відновлення бізнесу в Україні залежить і від ситуації в регіонах. За результатами опитування 75,1% бізнесів не взаємодіють із представниками ОДА та територіальних громад, щоб відновити розвиток підприємництва на місцевому рівні.

    Додамо

    Дослідження підготовлено в межах ініціативи для відновлення економіки, розвитку підприємництва та експорту України.

    Нагадаємо

    В Україні розробляють програму підтримки малого й середнього бізнесу.

    Задокументовані збитки, завдані українській інфраструктурі внаслідок повномасштабного російського вторгнення, вже сягають майже 104 млрд доларів.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.