• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина запровадить додаткові заходи для економії газу

    Опубликовано: 2022-06-21 13:00:38

    У зв'язку зі скороченням постачання російського газу Німеччина введе додаткові заходи для економії блакитного палива. Про це повідомляє Deutsche Welle.

    Згідно з планом уряду Німеччини, для економії газу має бути скорочено використання газу у промисловості та для виробництва електроенергії, а заповнення сховищ, навпаки, прискорено.

    Для забезпечення заповнення сховищ уряд Німеччини найближчим часом надасть додаткову кредитну лінію на 15 млрд. євро через державний банк KfW. Крім того, у планах задіяти більшу кількість вугільних електростанцій.

    Промислові споживачі, які зможуть скоротити споживання газу, отримають компенсацію, яку профінансують у ринковому порядку.

    Нагадаємо, 14 червня "Газпром" заявив про скорочення поставок газу газопроводом "Північний потік-1" через технічні проблеми на компресорній станції "Портова" до 100 млн кубічних метрів на добу при проектній потужності 167 млн куб. м на добу.

    Згодом стало відомо, що через санкції компанія Siemens не змогла повернути ключову турбіну з планового технічного обслуговування в Канаді. На думку ЗМІ, причиною цього стали санкції. На тлі цих новин   ціни на газ   у Європі почали зростати.

    16 червня у "Газпромі" заявили про проблеми з другою турбіною на КС "Портова". З цієї причини російський газовий монополіст вирішив скоротити прокачування газу "Північним Потоком-1" до 67 млн куб. м. на добу.

    Після цього низка великих європейських компаній заявила про зниження постачання російського газу.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.