• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП закликає податкову не погіршувати умови для бізнесу через блокування податкових накладних

    Опубликовано: 2022-06-21 10:43:30

    До Антикризового штабу допомоги бізнесу, що діє під егідою УСПП, надходять звернення від підприємництва щодо проблемних питань ведення своєї діяльності. Останнім часом ділову спільноту все більше турбує блокування податкових накладних.

    Більше того, на сайті Мінфіну розміщено проєкт урядової постанови «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (постанова №1165). Документом передбачені більш жорсткі інструменти контролю. Так, серед норм - блокування податкових накладних/розрахунків коригування буде здійснюватися не лише у разі ризиковості платника, який склав такий документ, а й у разі ризиковості платника, який його подав (надіслав).

     Натомість раніше УСПП звертався до податківців і уряду  з пропозицією тимчасово, на період дії воєнного стану призупинити дію вже згаданої постанови КМУ № 1165.

    Адже проблеми із реєстрацією податкових накладних створюють занадто багато проблем для виробників, які і так мають брак фінансових ресурсів, кадрів і інші ризики, пов’язані із війною.

    В таких умовах бізнес не має можливості виконувати свої податкові зобовязання.

    Своєрідним кроком назустріч бізнесу стало лише продовження термінів реєстрації ПН за лютий-травень поточного року – до 15 липня.

    «Зараз, як ніколи, потрібні автоматична реєстрація податкових накладних, своєчасне відшкодування в автоматичному режимі негативного сальдо ПДВ експортерам», - відмітили в УСПП.

    «Серед проблем, які потребують особливої уваги – критичний імпорт обладнання та матеріалів,  що потрібні для ОПК, модернізації промисловості та не виготовляються  в України, прискорена амортизація, доступ виробників до фінансових ресурсів. Здається, ми дійшли загальної формули: в умовах воєнного стану головним гаслом співпраці фіскальних служб і підприємців має бути – не нашкодь», – наголосив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    24 червня діловий союз обговорить ці та інші питання економіки воєнного стану на розширеному засіданні із Антикризовою радою громадських організацій, а це більше сотні профільних асоціацій та великих підприємств країни. За його результатами будуть направлені офіційні пропозиції Офісу президента, уряду, Нацбанку Україні, податковій та митниці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.