• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому потрібно обов’язково вживати овочі та фрукти жовтого кольору

    Опубликовано: 2022-06-19 21:24:34

    В чому їх користь для здоров’я людини.

    Ми постійно чуємо, наскільки корисна присутність в щоденному раціоні свіжих овочів і фруктів. Однак важливо не обмежувати себе певним набором продуктів, оскільки кожен з них приносить свою користь організму. Так, до прикладу, давайте розберемо, чому потрібно обов’язково вживати овочі та фрукти жовтого кольору, інформує Ukr.Media.

    Які корисні речовини містяться в них?

    Каротиноїди

    Жовті продукти багаті каротиноїдами, які працюють як антиоксиданти і дозволяють запобігати ряду серйозних захворювань. Крім того, вони сприяють зниженню запальних процесів, які найчастіше стають причиною безлічі смертельно небезпечних хвороб, і захищають організм від впливу вільних радикалів, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Біофлавоноїди

    Цей елемент, який у великій кількості присутній в жовтих продуктах, допомагає розщепленню вітаміну С в організмі, що дозволяє тілу отримувати цей вітамін в повному обсязі. Крім того, він стимулює виробництво колагену — важливого компоненту для збереження молодості.

    Вітамін С і калій

    Жовтий солодкий перець і банани багаті калієм, який є одним з основних поживних речовин. Без цих продуктів не обійтися, якщо ви хочете дотримуватися норм здорового харчування.

    Вітамін С присутній у лимоні та манго. Він відіграє велику роль у підвищенні імунітету, покращує стан шкіри, зміцнює кістки, суглоби, а також знижує рівень поганого холестерину і нормалізує артеріальний тиск. Вживати продукти, що містять вітамін С, дуже важливо, оскільки він є одним з компонентів, який наш організм не може виробляти самостійно.

    Якісь жовті продукти можна включати у свій раціон?

    Банани

    Цей фрукт доступний кожному. Крім того, його дуже зручно їсти, тому банан можна легко брати з собою в якості перекусу. Він приносить багато користі здоров’ю і навіть сприяє зниженню ваги.

    Ананаси

    Цей фрукт чудово підійде для поліпшення роботи травної системи і зниженню запальних процесів в організмі.

    Жовтий солодкий перець

    Він багатий клітковиною, фолієвою кислотою, залізом. Крім того в ньому є ряд антиоксидантів.

    Лимон

    Він може збільшувати швидкість метаболізму, запобігати появі каменів у нирках. Лимон допоможе уникнути зневоднення.

    Манго

    Цей фрукт не тільки дуже смачний, але і дуже корисний. Вживання манго покращить здоров’я очей, запобігаючи катаракті і дегенерації жовтої плями. Крім іншого в ньому у великій кількості присутній зеаксантин, грає велику роль у підтримці здоров’я людини.

    Кульбаба

    Заварювати квітки кульбаби корисно для печінки. Ця трава сприяє виведенню токсичних речовин з організму.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.