• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці розповіли, в чому криється небезпека прийому їжі після 6 вечора

    Опубликовано: 2022-06-19 20:28:27

    Така звичка загрожує не лише ожирінням.

    Звичка поглинати їжу в пізній час збільшує ризик діабету другого типу та ожиріння, оскільки травна система менш ефективно працює по ночах, інформує Ukr.Media.

    Десятиліттями нам говорять про те, що калорії це калорії, і для схуднення нам потрібно спалювати їх більше, ніж поглинати. Виявляється, має значення не тільки калорійність їжі, але і час її поглинання. Це пов’язано з циркадними ритмами — 24-годинним циклом сну і пробудження, які керують багатьма процесами, включаючи і активність імунної системи. Циркадні ритми готують організм до того, коли в нього надійде їжа. Вони допомагають органам і тканинам перемикатися з виконання одного завдання на інше і відпочивати в періоди найменшої активності.

    Травна система — не виняток. Ночами ми виробляємо менше слини, шлунок випускає менше соків, скорочується інтенсивність скорочень кишківника, за рахунок яких їжа рухається до виходу з тіла. У темний час ми менш чутливі до гормону інсуліну, що зв’язує глюкозу і прибирає її з кровотоку, щоб вона потрапляла в клітини і живила їх. Протягом всієї історії людина харчувалася у світлий час, а ночами спала.Тому організм ефективніше розщеплює їжу протягом дня. Все змінилося з винаходом електричного світла.

    Нещодавно вчені Американської кардіологічної асоціації довели, що чим більше жінка їсть після 6 вечора, тим гірше здоров’я серця. А якщо обмежувати час прийому їжі, можна звернути назад навіть розвиток діабету другого типу. У тих, хто поглинає вечерю за годину до сну контроль цукру в крові знижується. Якщо люди вживають більше половини добових калорій у другій половині дня, то важать на 25% більше тих, хто основні прийоми їжі переніс на світлий час доби.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.