• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США не вимагатимуть від України територіальних поступок Росії, — експосол

    Опубликовано: 2022-06-17 13:15:42

    Позиція Білого дому щодо українських територій полягає у тому, що Україна сама визначатиме шляхи досягнення миру на своїй території. І, як вважає колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, це не порожні слова.

    Про це повідомляє польське видання PAP.

    Поки що в риториці європейських лідерів ще зберігаються тези про можливі територіальні поступки задля припинення бойових дій, у США такі ідеї сприймають вкрай негативно.

    Водночас, як зазначив Тейлор, Вашингтон взагалі не має наміру будь-яким чином впливати на Київ у плані суверенітету. При цьому Білий дім заявляє, що може лише допомогти в досягненні миру на всій території України.

    "Україна сама повинна вирішити, на яких умовах будуть проводитися переговори і чи варто йти на якісь поступки, особливо територіальні. Зараз очевидно, що українці не збираються цього робити, і США це підтримує", - підсумував Тейлор.

    Раніше радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк жорстко відреагував на підштовхування України з боку деяких країн Заходу до заморозки конфлікту, назвавши це "найбільшим ударом у спину", проте не згадав жодних конкретних джерел таких ініціатив.

    За словами Подоляка, Україна продовжуватиме воювати за всіма напрямками, а натяки на "торгівлю територіями та суверенітетом" з боку будь-якого партнера України отримуватимуть від неї "принципову реакцію".

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.