• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики розповіли, як не переплутати нежить з алергією

    Опубликовано: 2022-06-18 08:08:28

    Які є ознаки алергії.

    Щорічно мільйони українців, дорослих і дітей, хворіють на застуду та страждають від алергії. Причому більше половини людей з алергією не звертаються до лікаря, оскільки вважають, що просто застудилися, інформує Ukr.Media.

    Алергічний нежить чи не алергічний

    Імунологи зазначили, що у дітей, на відміну від дорослих, діагностувати алергію складніше. Пов’язано це з тим, що у дітей інфекції виникають значно частіше, ніж у дорослих, маскуючи алергічний нежить. Крім того, алергія у дітей може мати інфекційно-залежний характер і яскраво проявлятися виключно на тлі інфекції.

    Як визначити алергію:

    нежить з рясним водянистим виділенням з носа,
    чхання (особливо, серіями),
    закладеність носа,
    свербіж у носі,
    наявність почервоніння і свербіння обох очей, сльозотечі.
    Якщо є 2 і більше симптомів зі списку, понад 1 годину протягом більшості днів — це підтверджує діагноз алергії.

    Важливо:

    якщо відзначається тільки закладеність носа або тільки рясне слизувате виділення, алергічний риніт можливий, але потрібне підтвердження лабораторними методами.
    якщо присутнє чхання, свербіж у носі, та/або очні симптоми, але немає рясного слизового виділення, потрібно шукати не алергічні причини нежиті.
    специфічна ознака алергічного риніту — алергічний салют (або алергічне «вітання»): витирання носа долонею знизу вгору, щоб прибрати слиз і почухати.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.