• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нестача вітамінів і мінералів у раціоні пов’язана з надмірною кількістю вживаного цукру

    Опубликовано: 2022-06-18 06:34:33

    Чим більше цукру ми їмо, тим менше нутрієнтів отримуємо.

    Чим більше цукру додано до нашого раціону, тим менше у ньому вітамінів і мінералів, показують результати шведського дослідження, опубліковані в журналі Nutrition & Metabolism, інформує Ukr.Media.

    Згідно з рекомендаціями ВООЗ, доданий цукор не повинен перевищувати 10 % калорійності добового раціону. Але Європейське агентство з безпеки харчових продуктів прийшло до висновку, що цю норму треба переглянути. На думку агентства, для поточних нормативів недостатньо наукових доказів.

    Вчені з Лундського університету проаналізували дані двох великих досліджень — Національного шведського дослідження харчових продуктів та Дослідження дієти й раку Мальме.

    Вчені підрахували, скільки доданого цукру з’їдав кожен учасник дослідження. Після цього вони порівняли з цією кількістю рівень споживання 9 вітамінів і мікроелементів (кальцію, фолієвої кислоти, заліза, магнію, калію, селену, цинку, вітамінів С і D).

    «Ми протиставили доданий цукор іншим видам цукру для оцінки його загального впливу на якість дієти. Доданий цукор не входить до складу харчових продуктів та напоїв природним чином: його додають під час обробки, приготування або за столом з різними цілями, тому він не є необхідним у наших дієтах», — розповіла Естер Гонсалес-Паділья (Esther González-Padilla), співавтор дослідження.

    Дослідники виявили зворотний зв’язок між кількістю доданого цукру і щоденним споживанням усіх дев’яти поживних речовин. Тобто, чим більше додано цукру, тим менше у раціоні вітамінів і мінералів.

    «Навіть якщо одного цього дослідження недостатньо, щоб змінити рекомендації, воно додає цінні докази до знань, якими ми володіємо, для можливості скоригувати рекомендації у майбутньому», — сказала Естер Гонсалес-Паділья.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.