• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон побачив Ірпінь: Ми на стороні українців – без жодної двозначності

    Опубликовано: 2022-06-16 17:00:53

    Президент Франції Емманюель Макрон, який разом із канцлером ФРН Олафом Шольцом та іншими відвідав Ірпінь під Києвом, високо оцінив "героїзм" українців, побачив "сліди та тавро варварства" росіян, і запевнив, що Париж повністю на стороні України. Його слова передає Le Monde.

    "Всі ми бачили ці образи зруйнованого міста, яке є одночасно містом-героєм, оскільки саме тут, серед інших місць, українці зупинили російську армію, що наступала на Київ. Так що ви повинні уявити собі героїзм армії, а також українського народу", – сказав Макрон.

    Він зазначив, що "сьогодні Україна має вміти чинити опір і перемагати".

    На запитання журналістів про висловлювання, в яких він говорив, що Росію "не можна принижувати", Макрон відповів, що "Франція була поряд з Україною з першого дня. <…> Ми на боці українських чоловіків і жінок – без будь-якої двозначності".

    Він також додав, що Париж повністю підтримує розслідування воєнних злочинів армії РФ в Україні та резюмував, що незабаром зустрінеться з українським колегою Володимиром Зеленським, щоб "поговорити про те, що буде далі".

    Перебуваючи під враженням від видовища зруйнованих житлових кварталів, Шольц пообіцяв "пам'ятати це під час прийняття рішень", передає Bild.

    "Жахливо, які руйнування завдає ця війна. І тим гірше, коли бачиш, наскільки жахливо безглуздо це насильство. Це багато говорить про агресивну війну Росії, яка просто націлена на знищення. Ми повинні пам'ятати про це завжди, коли щось вирішуємо", – сказав німецький лідер.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.