• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що розвитку раку печінки сприяють захворювання порожнини рота

    Опубликовано: 2022-06-16 14:28:38

    Щоб запобігти розвитку раку печінки, варто стежити за здоров’ям порожнини рота.

    Недостатній догляд за станом порожнини рота призводить до розвитку запальних процесів у ротовій порожнині. Численні дослідження вже підтвердили взаємозв’язок між запаленням ясен, руйнуванням зубів і розвитком серцево-судинних захворювань, діабету, захворювань органів травної системи. Результати останньої наукової роботи, матеріали якої опублікувало видання United european Gastroenterology Journal показали, що захворювання зубів і ясен сприяють збільшенню ризику розвитку злоякісних утворень у печінці, інформує Ukr.Media.

    Одним з найбільш поширених новоутворень у даному випадку є гепатоцелюлярна карцинома. Цей вид онкології належить до первинного раку печінки серед дорослого населення. «Основною метою дослідження було визначення взаємозв’язку захворювань порожнини рота з деякими видами онкології шлунково-кишкового тракту», — пояснив автор дослідження Хейді Джордао.

    «Маючи здатність виводити токсичні речовини з організму людини, печінка, у разі ураження, припиняє нормальне виконання своїх функцій. Бактерії та токсини, що залишилися в організмі, накопичуються, викликаючи нові вогнища запалення, які призводять до розвитку злоякісних клітин. Ймовірно, бактерія Fusobacterium nucleatum, яка живе у порожнині рота, провокує розвиток запальних процесів у печінці. Однак дана теорія потребує проведення додаткового аналізу з виявлення зв’язку цього мікробіома з онкологією печінки», — додали фахівці.

    Так само вчені не виключають, що відсутність зубів у ротовій порожнині людей, призводить до зміни їх харчових звичок, що негативно позначається на системі травлення, включаючи печінку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.