• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: яблуко може бадьорити не гірше за каву

    Опубликовано: 2022-06-15 06:34:00

    Багато людей звикли пити каву вранці, щоб прокинутися і підвищити життєвий тонус після сну. Виявляється, корисно замінити ранкову чашку кави на яблуко. Ефект від цього може перевершити всі очікування. Про користь яблук у якості ранкового підбадьорливого продукту — читайте далі, інформує Ukr.Media.

    Вчені Корнельського університету порівняли ці два продукти та розповіли, чому вранці, замість того, щоб пити каву, потрібно їсти яблука.

    Причина вживання кави вранці полягає в тому, що цей напій допомагає позбутися сонливості. Як це відбувається? Під час сну артеріальний тиск знижується, а кофеїн, який є в одній чашці кави, стимулює центральну нервову систему і при цьому підвищує артеріальний тиск, роблячи дихання більш частим. Це, своєю чергою, змушує вас почуватися бадьорим. Однак вживання дуже великої кількості кави може мати зворотний ефект, викликавши ще більше відчуття втоми.

    Хоча багато людей вважають за краще вранці пити каву, вчені стверджують, що яблуко дає більший приплив енергії. Особливо якщо до ранкової кави ви додаєте штучні цукрозамінники, то вживання одного яблука замість кави стане більш корисною для здоров’я альтернативою.

    Згідно з дослідженням Корнельського університету, у яблуці міститься багато харчових волокон, фруктози, вітамінів і антиоксидантів. Цей набір дає організму ще більше енергії, ніж кава. У яблуці немає кофеїну, однак є близько 13-19 грамів природного цукру. Ваш організм досить швидко засвоює цей цукор, артеріальний тиск підвищується, мозкова діяльність активізується.

    Щоденне вживання кави вранці може негативно позначитися на зубній емалі. Кава робить зуби більш темними та жовтими, і, замінивши каву на яблука, ви можете вирішити цю проблему.

    Наведені вище результати дослідження не означають, що кава абсолютно шкідлива для здоров’я. З іншого боку, дослідження показали, що у людей, які п’ють каву, набагато нижчий ризик розвитку серцевих захворювань, ніж у тих, хто не п’є міцний напій. Такі люди менш схильні до цукрового діабету другого типу і хвороби Паркінсона. Якщо ж після вживання кофеїну ви стаєте дратівливими та відчуваєте занепокоєння, тоді замість чашки кави вранці ви можете надати перевагу одному яблуку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.