• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Труханов анонсував дерусифікацію Одеси: що планують перейменувати у місті

    Опубликовано: 2022-06-14 18:00:00

    Мер Одеси Генадій Труханов заявив, що Одеса "не бажає мати нічого спільного" з Росією та анонсував перейменування низки вулиць.

    Зокрема, на його думку, мають бути перейменовані вулиці Новомосковська, Бородінська, Курська, Воронезька та Чапаєва.

    Крім того, мер Одеси заявив, що відповідно до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", ухваленого ще 2019 року, мають бути перекладені українською мовою назви 24 одеських вулиць.

    Також у рамках ухваленого 2015 року закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", мають отримати нові назви ще 19 одеських вулиць.

    Труханов повідомив, що перелік вулиць буде винесено на засідання історико-топонімічної комісії. Остаточне рішення ухвалюватимуть депутати міськради на сесії.

    Ще однією проблемою мер Одеси вважає нові назви одеських вулиць.

    "У цьому процесі важливо не повторювати більшовицьких практик дотримання миттєвої кон'юнктури чи ідеології. Ми повинні показати себе частиною цивілізованого світу, який ухвалює виважені рішення, цінуючи світову культуру і пам'ятаючи свою історію у різних її проявах", – розповів Труханов.

    На його думку, "в новітню історію Одеси та України мають бути вписані імена та країни, які так чи інакше ведуть нас до Перемоги".

    "В Одесі може – і має! – з'явитися вулиця Героїв Маріуполя, площа Великої Британії. І, звичайно ж, ми створимо на місці скверу Воїнів АТО великий меморіал, де будуть увічнені імена всіх одеситів, хто поклав своє життя за Україну!", – анонсував мер міста.

    Мария Макуха

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.