• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росіяни зруйнували всі мости, що ведуть до Сєвєродонецька, — голова Луганської ОВА Гайдай

    Опубликовано: 2022-06-14 10:15:21

    Військові російської армії зруйнували всі мости, що ведуть до Сєвєродонецька, але обласний центр Луганської області не в оточенні, а Збройні сили України контролюють частину міста.

    Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

    За його словами, наразі окупанти захопили близько 70%-80% міста, але вуличні бої продовжуються.

    "Евакуація і підвіз гуманітарних вантажів неможливі. Сєвєродончани, що залишилися в місті, виживають у вкрай важких умовах. У разі швидкого вигнання росіян із Сєвєродонецька – відновити комунікації до зими не вдасться", — розповів Гайдай.

    Він уточнив, що навіть якщо сьогодні ЗСУ звільнять місто, то взимку у Сєвєродонецьку все одно доведеться встановлювати свого роду мобільні пункти обігріву тощо, оскільки у місті зруйновано всі комунікації та інфраструктуру.

    Зазначимо, що експерти Інституту вивчення війни (ISW) упевнені, що російська армія кинула значні сили на штурм Сєвєродонецька, у важких боях окупанти зазнали сильних втрат як у техніці, так і живій силі. Це послабило противника, тому тепер, швидше за все, росіяни не мають ресурсів для захоплення всієї Донецької області.

    Раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли, що на Сєверодонецькому напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районах Сєверодонецька, Лисичанська, Метелкіно, Устинівки та Тошківки. Українські захисники відбили ворожий штурм у районі Метелкіне. Окупанти відійшли.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.