• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якщо Лукашенко хоче побачити масову загибель своїх військових, нехай заходить в Україну – Подоляк

    Опубликовано: 2022-06-13 16:00:53

    Військово-політичне керівництво у Києві передбачає різні сценарії розвитку тотальної війни РФ проти України, опрацьовано й варіант, за якого армія Білорусі вторгається на підтримку російських окупантів. Про це білоруському опозиційному виданню Зеркало розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

    Він запевнив, що українська розвідка активно працює на білоруському напрямку, відстежуючи "всі переміщення, ініціативи, навчання, роздачу зброї мисливцям".

    "Зараз ми виходимо з найпесимістичнішого сценарію і до нього готуємося, резервуємо сили та проводимо оцінку наших можливостей. Для того, щоб ми були готові завдати максимальної й блискавичної шкоди будь-якій іншій армії, крім російської", – пояснив чиновник з Банкової.

    Як сказав Подоляк, якщо режим у Білорусі "захоче побачити, що таке масова загибель військовослужбовців, то, напевно, їм треба заходити в Україну".

    Водночас радник голови ОП не зовсім розуміє, чому це питання порушується у ЗМІ, бо йому "здається, що білоруське суспільство набагато вільніше, зокрема ідеологічно, ніж російське". Подоляк вважає, що якщо диктатор Олександр Лукашенко накаже вторгнутися в Україну, він "швидко відчує тиск суспільства".

    ДОВІДКА. 24 лютого 2022 року з території РФ та Білорусі російські війська розпочали вторгнення з метою захоплення Києва. З Білорусі злітала бойова авіація РФ і завдавалися ракетні удари. Було окуповано значну частину території Київської, Чернігівської та Сумської областей, понад місяць йшли бойові дії. Наприкінці березня – на початку квітня окупанти були відкинуті від столиці та вигнані з української півночі.
    Він наголосив, що після війни поведінка Білорусі "буде описана юридичними формулами як країна-сателіт, яка сприяла вторгненню в суверенну державу".

    "І територіально, і інфраструктурно, і розвідданими. Мені здається, пан Лукашенко не розуміє, як працює міжнародне право і що воно не має терміну давності щодо воєнних злочинів. <...> Все, що відбувалося в Київській області, робили російські в/ч, які заходили із території Білорусі", – нагадав він.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.