• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тяжке озброєння з Німеччини в Україну почне надходити наприкінці червня, - посол

    Опубликовано: 2022-06-13 14:30:11

    Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю "Новое время".

    Мельник дорікнув Берлін у тому, що за три місяці війни ще жодна одиниця важкої військової техніки з Німеччини не була поставлена в Україну.

    "Йдеться про дві обіцянки: 7 самохідних гаубиць, які будуть передані нам – ми ці системи отримаємо десь 22 червня; і самохідні зенітні системи, так звані гепарди. Це теж стара зброя – 30 одиниць: 15 Гепардів – до кінця липня, ще 15 - до кінця серпня", - йдеться у повідомленні.

    Посол наголосив, що Німеччина направила цілу низку зразків зброї, починаючи з перших тижнів війни, лише після політичного тиску з боку України.

    "Але досі йдеться про легке озброєння: протитанкові комплекси та призначені для захисту повітряного простору (ПЗРК Stinger), міни, гранати, легку стрілецьку зброю (кулемети) та низку інших речей, які насправді не є озброєнням: вантажний транспорт, броньовані автомобілі", - додав він.

    Варто зазначити, що Фінляндія 10 червня оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги. Швеція також направить Україні військову допомогу на понад €95 мільйонів.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.