• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що любов до чаю або кави обумовлена генами людини

    Опубликовано: 2022-06-14 08:08:08

    Люди обирають, який напій вжити вранці, під дією генів.

    Гени визначають той напій, який людина вживає вранці для додання бадьорості. Хтось обирає чай, а хтось — каву під впливом ДНК, інформує Ukr.Media.

    Усе людство можна умовно поділити на любителів кави та чаю. Вчені з Riken Center for Integrative Medical Sciences і Університету Осакі у Японії вирішили з’ясувати, чи існують якісь генетичні зв’язки з уподобанням цих напоїв. Для цього вони вивчили генетичну інформацію і харчові уподобання понад 160 тисяч жителів Японії. Результати цього дослідження опубліковані у журналі Nature Human Behavior. Воно продемонструвало наявність 13 харчових уподобань, включаючи вживання алкоголю, вибір напоїв і їжі, які пов’язані з певним набором генів. Деякі з цих асоціацій збільшували ймовірність хвороб на зразок раку і діабету.

    Їжа багато в чому визначає здоров’я людини, але тепер доведено, що гени людини визначають її вибір у їжі. Геномні дослідження зазвичай проводяться для пошуку специфічних генетичних варіацій, пов’язаних з підвищеним ризиком тих чи інших хвороб. Наприклад, 1 000 осіб групують разом для того, щоб визначити, як варіації або зміни у їх ДНК можуть бути використані для передбачення розвитку різного роду недуг. Тепер дослідники проаналізували наявність цих варіацій і вибір їжі.

    Були встановлені розбіжності у ДНК, що впливають на любов людини до чаю або кави. Ці гени посилювали сприйняття певних смаків, що впливало на формування харчових уподобань. Деякі гени впливали на потяг людини до гіркого смаку, і тому вона найчастіше обирала тофу. А за відсутності цих варіантів вживала менше алкоголю або взагалі не пила. У любителів риби та овочів були генетичні варіанти, які роблять їх більш чутливими до смаку унамі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.