• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найефективніший метод боротьби з алкоголізмом

    Опубликовано: 2022-06-13 14:28:35

    Вчені визнали найбільш дієвим метод, розроблений ще в кінці 1930 років.

    У Стенфорді вчені назвали найефективнішу програму в боротьбі з алкоголізмом. Про це повідомляється на сайті Cochrane Database of Systematic Reviews.

    Дослідники порівняли найпопулярніші програми з боротьби з алкоголізмом. Вони прийшли до висновку, що найдієвішою є програма «12 кроків», розроблена в кінці 1930-х років.

    Понад 130 вчених зі Стенфордського університету проаналізували 35 наукових робіт всі доступні дані на цю тему. Фахівці вивчили безліч психологічних, медикаментозних і альтернативних методів боротьби із залежністю від алкоголю.

    Вчені проаналізували дані 10 тисяч пацієнтів з алкогольною залежністю і відзначили, що програма 12 кроків є найефективнішою. Вона перевершує деякі альтернативні методи більш ніж у 1,5 разу.

    Імовірно, її ефективність пов’язана з орієнтацією на соціальні взаємодії та підтримку учасників групи. Цей метод також використовують для боротьби з іншими видами залежностей.

    Відзначається, що програма «12 кроків» однаково ефективна для молоді, людей похилого віку, чоловіків, жінок, які п’ють, ветеранів війни і т.д.

    Раніше повідомлялося, що алкоголь і зайві кілограми сприяють довголіттю. Також ми писали про те, що сидіти навшпиньки корисно для здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.