• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ не вважає лікарів, які працюють на окупованих територіях, колаборантами

    Опубликовано: 2022-06-10 14:45:39

    Лікарів, які працюють на тимчасово окупованих територіях та забезпечують роботу лікарень, не вважатимуть колаборантами. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Українській правді.

    Міністр пояснив, що отримання ліків чи бензину від окупантів – це не співпраця, а забезпечення життєдіяльності лікарні, яка має рятувати українців.

    "Якщо окупанти кажуть: "Ми вам платимо зарплату, а ви знаходитесь на території закладу", я, як міністр охорони здоров'я, відстоюватиму, що це не співпраця з окупантами. Тому що медики не мають іншого виходу", – сказав Ляшко.

    Він також повідомив, що Україна продовжує виплачувати заробітну плату медичним працівникам, які перебувають в окупації. Проте отримання зарплати від окупантів Ляшко також не вважає злочином, бо на цих територіях може не бути доступу до банкоматів або проблеми з роботою українських карток.

    Головне, на переконання міністра, "не визнавати окупанта господарем". Як наголосив Ляшко, колаборантами вважаються медики, які виявляють ініціативу для призначення на керівну посаду або співпрацюють з окупаційною владою з політичних мотивів.

    Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ніхто не засуджує українців, які працюють під тимчасовою окупацією.

    Мария Макуха

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.