• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли, чому людям літнього віку корисно працювати на дачі

    Опубликовано: 2022-06-09 08:48:24

    Навіть молодим треба частіше бувати на свіжому повітрі, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Міжнародна команда вчених провела дослідження, яке показало, що городництво сприяє формуванню здорової фізичної форми, тому пенсіонери, які часто їздять на дачу, мають в цілому психологічну і фізичну стійкість, інформує Ukr.Media.

    Також регулярні фізичні вправи, які люди так чи інакше виконують під час роботи з грядками, і перебування на свіжому повітрі позитивно позначаються на здоров’ї літніх людей.

    У дослідженні вчених взяли участь 84 садівника з 12 міських ділянок в Північному Лондоні. З допомогою серії опитувань було встановлено, що садівники мали значно більш високий рівень фізичної підготовки свого тіла в порівнянні з групою з 81 людини, які не є садівниками.

    Дослідження також показало, що чим більший період часу учасники проводили в саду, тим швидше поліпшувалася якість тіла. Попередні дослідження показали, що садівництво пов’язане з поліпшенням психологічного самопочуття та фізичного здоров’я, що також підтверджено в новому дослідженні.

    В сучасному світі люди рідко бувають на природі, багато працюють і живуть у великих промислових містах. Якщо у вас є можливість вибиратися на природу, де ви проводите час активно, наприклад займаєтеся садівництвом, це значно поліпшить ваше здоров’я. Копання в грядках можна розцінювати як повноцінне заняття фізкультурою, — пишуть дослідники.

    Однак потрібно дотримуватися всіх запобіжних заходів: не працювати в саду у спекотну погоду без головного убору, пити багато чистої води, а також вчасно відпочивати. Особливо ці правила стосуються літніх людей.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.