• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ООН вказують, що боротьба зі зміною клімату не повинна відкладатися через глобальні кризи

    Опубликовано: 2022-06-07 17:00:29

    Учасники переговорів із майже 200 країн зустрілися у Німеччині для переговорів щодо клімату, яким доручено активізувати боротьбу з глобальним потеплінням, на тлі того, як вторгнення рф в Україну провокує побоювання щодо зростання викидів, пише УНН з посиланням на Euractiv.

    Конференція у ФРН, як очікується, підготує ґрунт для нового раунду великих переговорів Організації Об'єднаних Націй наприкінці цього року в Єгипті. Це також шанс перевірити рішучість країн, що зіткнулися з низкою криз, включаючи зростання впливу клімату, геополітичну напруженість, війну в Україні та загрозу руйнівної глобальної продовольчої кризи, пише видання.

    Цитата

    Закликавши до міжнародної єдності, голова підрозділу ООН зі зміни клімату Патрісія Еспіноса, яка йде з посади, заявила делегатам, що "неприпустимо говорити, що ми живемо у важкі часи".

    "Ми повинні розуміти, що зміна клімату розвивається в геометричній прогресії. Ми більше не можемо дозволити собі досягати лише поступового прогресу", — сказала вона на відкритті зустрічі, яка триватиме з 6 по 16 червня.

    Деталі

    Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш минулого тижня попередив, що вторгнення росії в Україну несе ризик сповільнити дії з боротьби з кліматичною кризою. "Але я думаю, що ця війна продемонструвала одну річ: наскільки крихкий світ у своїй залежності від викопного палива", — додав він.

    Уряди вже визнали, що зміна клімату є серйозною загрозою для людства та планети, і виступили за негайні дії зі скорочення викидів викопного палива та підготовки до прискорення наслідків потепління.

    Хоча конференція у німецькому місті Бонн здебільшого спрямована на підготовку до листопадової зустрічі КС-27 ООН у Шарм-ель-Шейху, є низка ключових питань, винесених на обговорення.

    Це включає заклик до країн прискоритися з оновленнями своїх планів зі скорочення викидів вуглецю, щоб швидше узгодити дії зі скорочення викидів з узгодженими цілями з обмеження глобального потепління.

    Особлива увага також приділятиметься фінансуванню з боку багатих країн зі значними викидами, щоб допомогти вразливим країнам, що розвиваються, найменш відповідальним за глобальне потепління. При цьому обіцянка виділяти 100 мільярдів доларів на рік із 2020 року, щоб допомогти їм адаптуватися до глобального потепління, досі не виконана, відзначає видання.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.