• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає ПЛР-тести на мавпячу віспу до кінця червня - МОЗ

    Опубликовано: 2022-06-06 18:00:44

    В Україні очікують на отримання до кінця червня ПЛР-тестів від Всесвітньої організації охорони здоров’я для виявлення мавпячої віспи. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    «Станом на сьогодні на території України не зафіксовано жодної підозри або підтвердженого випадку на мавпячу віспу. Відповідні інструкції по клінічному перебігу, по алгоритмах лікування, по епідеміологічному нагляду і по лабораторній діагностиці були ще півтора тижня назад доведені до відома департаментів охорони здоров'я та центрів контролю та профілактики хвороб. Наразі діагностика відбувається лише по клінічних проявах, до кінця місяця ми очікуємо ПЛР-тести з боку Всесвітньої організації охорони здоров’я, будемо мати їх в резерві на випадок необхідності діагностування», - розповів Кузін.

    Деталі

    За його словами, попри те, що є рекомендовані дві вакцини, і вони мають певний захист проти мавпячої віспи, масова вакцинація зараз не є рекомендованою.

    «Основна причина в тому, що цей вірус доволі важко передається від людини до людини, і він по суті має доволі обмежений епідемічний потенціал. Тобто шанси того, що він переросте в пандемію, є доволі невеликими, тому масова вакцинація населення не рекомендована», - сказав Кузін.

    Доповнення

    Раніше Кузін повідомляв, що в Україні будуть зареєстровані випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху не буде.

    Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що мавпяча віспа становить помірний ризик для загального громадського здоров’я на глобальному рівні, на тлі того, як випадки захворювання були зареєстровані у країнах, де ця хвороба зазвичай не зустрічається.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.