• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти зі Швеції розповіли, як правильно приготувати здорову каву

    Опубликовано: 2022-06-06 21:24:13

    Дослідники вели спостереження протягом 18 років, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Можливо, ми всі п’ємо більше кави, щоб вижити на карантині через коронавірус COVID-19. Сьогодні вчені повідомили, що знають здоровий спосіб приготування кави, інформує Ukr.Media.

    Перше дослідження, в якому вивчали зв’язок між методами заварювання кави та ризиком інфарктів і передчасної смерті, прийшло до висновку, що фільтрований напій є безпечним.

    «Наше дослідження дає переконливі докази зв’язку між методами заварювання кави, інфарктами та тривалістю життя», — сказав автор дослідження професор Даг С. Тель з Університету Гетеборга (Швеція). «Нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті». Вчені з’ясували, що чашка нефільтрованої кави містить в 30 разів більше концентрації ліпідоподібних речовин у порівнянні з фільтрованою кавою.

    Фільтрована кава корисна

    Вживання кави не є небезпечною звичкою. Пити фільтровану каву «буде безпечніше, ніж взагалі ніякої кави». У порівнянні з відсутністю кави, фільтрований напій пов’язаний з 15% зниженням ризику смерті від будь-якої причини, показало дослідження. Що стосується смерті від серцево-судинних захворювань, фільтрований напій був пов’язаний з 12% зниженням ризику смерті у чоловіків, і 20% зниженням ризику смерті у жінок у порівнянні з відсутністю кави. Найнижча смертність була серед споживачів від 1 до 4 чашок фільтрованої кави в день.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.