• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ожиріння може передаватися від однієї людини до іншої: дієтологи

    Опубликовано: 2022-06-06 08:08:46

    Дієтологи по всьому світу вводять нове поняття — соціальне ожиріння. Воно передбачає, що ожиріння може передаватися від однієї людини до іншої.

    Останнім часом набирає обертів, так зване «соціальне ожиріння». Тобто, фактично, людина переймає харчові звички соціальної групи, в якій вона мешкає. Добре, якщо це правильне харчування і правильно приготована їжа. Однак найчастіше ситуація діаметрально протилежна, інформує Ukr.Media.

    Піддаються такому явищу, як правило, люди, без усталеної життєвої позиції, неорганізовані, які не перейшли до «дорослої психіки». Найчастіше такі випадки можна спостерігати в окремих родинах та робочих колективах.

    Якщо немає впевненості у своїй стійкості до вмовлянь навколишніх «з’їсти ще шматочок ковбаски», психологи рекомендують посилатися на стан здоров’я. У більшості випадків фраза «Мені доктор заборонив» припиняє тривалі вмовляння. Вдома це зробити складніше. Тому, прийнявши рішення міняти свій спосіб харчування вдома, психологи рекомендують не тягнути родичів насильно за собою.

    Якщо нав’язувати свою нову «харчову релігію» рідні можуть піти в різку відмову і саботувати спроби правильно харчуватися. Краще робити це потай: знайти рецепти «правильних», але від цього не менш смачних страв, і поступово вводити їх у раціон всієї родини.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.