• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що діабет може розвинутися через порушення у роботі біологічного годинника

    Опубликовано: 2022-06-05 21:24:23

    Неправильна робота біологічного годинника людини призводить до діабету, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вчені провели декілька досліджень, які показали, що порушення у роботі біологічного годинника можуть спричинити розвиток цукрового діабету, інформує Ukr.Media.

    Стало відомо, що у зв’язку з неправильною роботою циркадного ритму у функціонуванні підшлункової залози відзначаються різні порушення, які й призводять до зниження інтенсивності виділення інсуліну.

    Авторами роботи стали вчені з Женевського Університету, які науково змогли довести, що порушення у роботі біологічного годинника негативно впливають на клітинне формування підшлункової залози. Через це не виробляється достатня кількість інсуліну, що призводять до виникнення цукрового діабету у людини.

    Крім цього, дана особливість може стати й причиною ожиріння, оскільки вночі клітини жирової тканини людини активізуються набагато більше.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.