• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський дав українське громадянство Невзорову та його дружині

    Опубликовано: 2022-06-03 15:30:42

    Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій. Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко. Джерело LIGA.net в Офісі президента підтвердило інформацію.

    "Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною", – повідомив Геращенко.

    Сам Невзоров, коментуючи українське громадянство, заявив, що "кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву".

    "І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце", – написав російський журналіст.

    У березні 2022-го в Росії порушили справу проти Невзорова за новою статтею про "фейки". Стаття передбачає штраф або від трьох до 15 років в'язниці за розповсюдження правди про війну РФ проти України (у російському Кримінальному кодексі це назвали "публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації про дії Збройних сил Росії").

    У СК РФ заявили, що Невзоров опублікував "завідомо неправдиву" інформацію про обстріл російськими військами пологового будинку в Маріуполі.

    Оксана Житнюк, Юрий Смирнов

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.