• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виявляється, каву небезпечно пити не лише сердечникам

    Опубликовано: 2022-06-03 14:08:52

    Яким людям все ж варто з обережністю вживати каву.

    Заведено вважати, що кава підвищує кров’яний тиск. Однак дослідження це не підтверджують. Якщо кофеїн і здатний погіршити здоров’я гіпертоніків, то тільки через опосередкований вплив: кава володіє стимулюючим ефектом, підвищує збудливість, а у людей, які страждають гіпертонією, будь-яке порушення неодмінно позначається на рівні тиску, інформує Ukr.Media.

    Але деяким людям все ж варто з обережністю вживати напій. Група вчених з Університету Південної Австралії попереджає, що надмірні дози кави можуть збільшити ризик розвитку остеоартриту, артропатії (хвороби суглобів) і ожиріння.

    До такого висновку фахівці прийшли, проаналізувавши геном 300 000 учасників з британського біобанку (так званий аналіз MR-PheWAS). Завдяки цьому аналізу, можна зрозуміти, як певна речовина (кофеїн) або їх сукупність (склад кави) впливає на здоров’я людей із різним генотипом.

    Результати вийшли обнадійливими — помірне вживання кави в основному безпечне. Але аналіз також показав, що надмірне споживання кави збільшувало ризик трьох захворювань: остеоартриту, артропатії та ожиріння, які можуть призвести до виникнення виражених болів у людей, схильних до цих захворювань.

    Вчені не прагнуть налякати всіх — вони кажуть, що з обережністю пити каву варто тільки тим, у кого є родичі, які страждають захворюваннями суглобів. Також вони вказують, що організм сам подає сигнали, якщо кава йому на шкоду — не варто вживати напій, якщо у вас після неї часто починає боліти голова, починається ломота в суглобах. У всіх інших випадках каву можна пити без побоювань за здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.