• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За добу на Донбасі відбито п'ять атак ворога: в Генштабі розповіли, де саме точаться бойові дії

    Опубликовано: 2022-06-03 11:45:57

    За минулу добу українські війська відбили п'ять атак окупаційних військ, знищивши п'ять танків, три артилерійських системи та дві бойові броньовані машини. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили три безпілотники типу "Орлан-10". Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

    Зазначається, що на Сєвєродонецькому напрямку російські загарбники продовжують обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Борівське, Устинівка і Лисичанськ.

    Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік селища Мирна Долина. Крім того, в районі селищ Метьолкіне та Білогорівка противник намагався вести штурмові дії, але зазнав втрат та відійшов на попередні позиції. В центральній частині Сєвєродонецька тривають бої.

    На Бахмутському напрямку ворог здійснює обстріли в районах населених пунктів Покровське, Нью-Йорк, Золоте, Комишуваха, Миколаївка, Берестове, Білогорівка та Врубівка. Поблизу останнього окупанти вели безуспішні штурмові дії.

    Силами штурмової та армійської авіації окупанти завдали авіаударів по інфраструктурі неподалік населених пунктів Відродження, Роти, Новолуганське й Доломітне Донецької області.

    "На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не проводив. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам'янка, Веселе, Мар'їнка, Новомихайлівка, Авдіївка, Піски, Золота Нива", - йдеться також у повідомленні.

    Силами окремих підрозділів та диверсійно-розвідувальних груп противник намагався вступати у бойові зіткнення та вести штурмові дії поблизу Красногорівки та Полтавки, але успіху не мав і відійшов на попередні позиції.

    На Слов'янському напрямку ворог концентрується, зокрема, на інженерному обладнанні позицій. Обстріли цивільної інфраструктури фіксувалися в районах сіл Дібрівне, Курулька, Вірнопілля, Червона Поляна.

    "Поблизу Довгенького ворог завдав авіаударів силами армійської авіації. Проводив штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина, успіху не мав, після завданих підрозділами Сил оборони втрат відійшов", - повідомили також у Генштабі.

    На Лиманському ж напрямку російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ярова, Щурове, Старий Караван і Райгородок, а також проводили штурмові дії поблизу села Студенок на кордоні Харківської області з Донецькою, там бойові дії тривають.

    На Південнобузькому напрямку протягом доби ворог застосував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Кавказ, Лепетиха, Дмитрівка, Осокорівка, Благодатне, Степова Долина.

    На окремих ділянках Криворізького напрямку росіяни активізували ведення повітряної розвідки та намагалися провести штурмові дії, але отримали відсіч і відійшли на раніше зайняті позиції.

    На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, але завдав ракетного удару по об'єктах цивільної інфраструктури в районі прикордонного села Гудове Сумської області. Також на Сумщині ворог обстріляв райони населених пунктів Бачівськ, Ходине і Славгород.

    "На Харківському напрямку противник ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Башкіровка (очевидно, Клугино-Башкирівка - Delo.ua), Моспіно (очевидно, Мосьпанове - Delo.ua), Руська Лозова, Печеніги та Михайлівка, завдав авіаційних ударів поблизу Нового", - повідомили в Генштабі.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.