• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МВС вважають, що у всіх українців має бути вогнепальна зброя для самозахисту

    Опубликовано: 2022-06-03 11:00:36

    Кожен українець має мати зброю для захисту. Зараз у парламенті готується до другого читання Закон "Про обіг цивільної зброї".

    На цьому наголосив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час національного телемарафону.

    "Насправді наші громадяни отримали тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого. Було роздано десятки тисяч одиниць зброї у великих містах. І це був величезний виклик для всіх нас. Думали, яким чином буде використана ця зброя: чи не буде вона використана проти українців, проти України, але сьогодні ми наближаємось до сотого дня опору російському вторгненню, і можемо сказати, що цей іспит пройдено", - зазначив міністр.

    Він наголосив, що сьогодні більшість власників зброї перебувають на фронті, захищають нашу державу у Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

    "Обіг зброї має бути врегульований на рівні закону. Моя особиста позиція – для захисту власного будинку в українця має бути зброя", - заявив Монастирський.

    Він зазначив, що зараз у парламенті готується до другого читання Закон про обіг цивільної зброї.

    "Ми переконані, що парламентарі внесуть відповідні зміни до 2-го читання", - повідомив міністр.

    Нагадаємо, у "Дії" провели опитування серед українців на тему того, хто та як може володіти зброєю в країні. Він став наймасштабнішим у порівнянні з попередніми двома, які проводили у "Дії" раніше.

    59% українців вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його із собою у громадських місцях.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.